Ik wilde een bedrijf opbouwen om anderen te helpen hun droomoptredens te landen. In al mijn jaren als blogger en content marketing consultant heb ik één belangrijke les geleerd: er zijn altijd meer goede banen dan je aankan.

Geen productiviteitstips, automatisering van de workflow of overvloedige hoeveelheden cafeïne kunnen je helpen bij alle optredens die je wilt.

Tegelijkertijd wordt de vraag hoe je freelance schrijver (of freelancer) kunt worden alleen maar populairder. Al snel wordt het opgevolgd door: “Wacht, waar zijn alle goede banen?”

Je voelt het gat hier, toch? Ik heb besloten om het op te vullen en een eenvoudige vacaturebank voor freelance schrijvers te creëren waar ik kan:

De goede schrijfwerkzaamheden…
Maak deze optredens gemakkelijk in te dienen en te bladeren…
Eindelijk een bestemming hebben waar mensen naartoe kunnen wijzen als ze me vragen waar ze een schrijfwerk kunnen vinden.
Het bouwen van een vacaturebank was voor mij een mooi excuus om een laagje dieper in de no code-beweging te graven. (En voor volledige transparantie – een andere manier om mijn website te monetariseren).

Dus ik bouwde een zeer snel prototype gedurende drie weekenden en wierp dit idee op mijn vriend Edgaras Benediktavicius – nog zo’n geen code-liefhebber – en al snel hebben we Content Writing Jobs opnieuw gelanceerd.

content schrijvende jobs homepage
Hieronder vindt u een korte terugblik op hoe we een website voor vacaturebanken hebben gebouwd, zonder gebruik te maken van code-instrumenten. Laten we eens kijken hoe je als nevenproject een aantrekkelijke website voor het zoeken naar vacatures kunt maken. We onderzoeken hoe u ook Webflow, Airtable en Integromat kunt gebruiken om elk type vacaturebank te bouwen en vervolgens te schalen.

Hoe maak je een vacaturebank en zoekwebsite
beste inhoudelijke schrijfopdrachten
1. 2. Kies uw tech-stack
OK, dus je kent mijn keuze al. – Webflow. Maar laten we even terugbellen en uitleggen waarom we geen code hebben gekozen boven SaaS-oplossingen en open-source software.

Kant-en-klare SaaS-banen
Off-the-shelf jobboard software zoals TrueJob of Smartjobboard kan een goede startkeuze zijn. Hier is waarom:

Complete backend: Je hoeft niet te zweten over codering, hosting of integraties. Betaal een maandelijkse vergoeding en verhuur alle technologie die u nodig heeft om vacatures te publiceren.
Ondersteuning: Als het fout gaat, is er een agent die u kan helpen met het oplossen van een bug of een ander technisch probleem. Winderig!
Maar SaaS-bankbordsoftware was niet voor ons bedoeld:

Beperkte aanpassing: Geen enkel SaaS-platform ondersteunt veranderingen in hun kernfunctionaliteit. Dus u betaalt vaak voor functies die u niet nodig hebt en die u niet kunt toevoegen.
Prijzen: SaaS-oplossingen zijn niet de goedkoopste. U wordt opgesloten in een kostbaar betalingsplan voordat u start.
Gebrek aan plezier: Ik wilde wat nieuwe vaardigheden leren. SaaS-platforms geven daar niet veel ruimte voor.
Open-source software
WordPress is een populaire open-source website bouwer. Het is eenvoudig genoeg voor beginners, maar toch robuust genoeg om meer complexe websites te ondersteunen, waaronder grootschalige online vacaturebanken. De profs:

Plugins: In plaats van nieuwe functies te coderen, kunt u gratis en betaalde WordPress-jobplankplugins gebruiken om basisjobaggregators te bouwen. WP Job Manager, Simple Job Board en JS Job Manager zijn bijvoorbeeld populaire keuzes.
Ontwerpen: U kunt gratis of betaalde websitethema’s vinden voor vacaturebordsites. Geen ontwerper nodig.
Ontwikkelingssnelheid: Als u WordPress al kent, kunt u in een paar dagen een eenvoudige website opzetten.
Ook hier hebben we besloten om geen WordPress te gebruiken omdat we de prioriteit hebben:

Schone code: Een combo van verschillende plug-ins maakt de codebase van uw website voller. Dit heeft een negatief effect op de snelheid en de indexering in zoekmachines – twee belangrijke SEO-factoren. Omdat we meer wilden bouwen dan een basisjobboard (later meer hierover), zou een reeks WordPress-plugins op een gegeven moment te omslachtig worden om te beheren.
Aangepast CMS: Met WordPress wordt u gedwongen om een standaard paginastijl te gebruiken voor alle berichten. Of u kunt aangepaste stijlen in de ontwerpbladen coderen of een andere plugin downloaden om de look te krijgen die u nodig heeft. Dit beperkt uw mogelijkheden om verschillende soorten content te publiceren – vacatures, blogberichten, profielen van werkgevers of werkzoekenden, enz. Elke keer als u iets anders wilt, moet u extra code toevoegen. Dat leidt tot het bovenstaande punt.
Snelle ondersteuning en een goede kennisbasis: WordPress heeft een enorme gemeenschap van enthousiastelingen. Maar dat maakt het vinden van relevante informatie moeilijk. U vindt vaak tegenstrijdige adviezen voor uw probleem. En de enige proactieve ondersteuning waar u op kunt rekenen is uw managed hosting provider (als die goed is).

vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht