Goede visuele aantrekkingskracht
Visuele aantrekkingskracht is essentieel om klanten te helpen zich uw producten online voor te stellen en te klikken op Kopen.

Perceptie is alles bij het online verkopen van uw producten. Mensen vormen hun eerste indruk van uw site in slechts milliseconden. Met uw Shopify-winkel is het maken van die indruk voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van uw foto’s.

Denk er maar eens over na: uw productfotografie is als een ambassadeur, die de belofte van uw product online deelt. Uw klant kan uw product niet proberen, proeven, voelen of dragen voordat hij of zij het koopt, dus ze zullen sterk afhankelijk zijn van uw beeldmateriaal om te beslissen of dat product voor hen geschikt is.

Over het algemeen wilt u productfoto’s met een witte achtergrond toevoegen, evenals lifestyle foto’s van uw producten die in gebruik zijn. De homepage van Outdoor Voices is voorzien van lifestylebeelden om het merk naast elkaar te communiceren met meer productgerichte beelden om bezoekers te verleiden meer te leren.

Ontwerp van de homepage van Outdoor Voices

Producten die op een witte achtergrond zijn gefotografeerd zijn de gouden standaard van e-commerce fotografie. Dat komt omdat de witte achtergrond het makkelijker maakt om het item in detail te zien en de branding weg te halen, zodat uw product kan aanspreken op verschillende demografieën.

Of u nu verkoopt via uw eigen Shopify-winkel, Amazon of eBay, lifestyle-foto’s zijn belangrijk omdat ze klanten in staat stellen zich het gebruik van een product in hun dagelijks leven voor te stellen door zich af te beelden als het model dat wordt getoond.

Uw productfoto’s zijn een belangrijke factor in uw winkelbetrokkenheid, conversie en retentie.
Naast productfoto’s moet u ook rekening houden met de kleuren en lettertypen van uw site. U hebt misschien het meest ongelofelijke product, maar als de esthetiek van uw website – specifiek de kleuren en lettertypen – niet werkt, worden uw klanten afgeschrikt en doen ze misschien geen aankoop. Het uiterlijk van uw winkel speelt mee in de algehele ervaring van het kopen van het product.

Kleur is een van de meest krachtige hulpmiddelen die u kunt gebruiken om interesse en emotie op te wekken. Het kan ook worden gebruikt om de aandacht te vestigen op specifieke onderdelen van uw website en uw klant te leiden op het traject van de koper.

Beperk uw site tot twee hoofdkleuren – een primaire kleur en een secundaire kleur. Om uw kleuren te kiezen, kunt u twee grote bronnen gebruiken. Ga naar Dribbel om een kleurenpalet te zoeken. Als u bijvoorbeeld “rood” intypt, kunt u voorbeelden zien van websites die rood gebruiken in hun kleurenpalet en beslissen welke opties het meest visueel aantrekkelijk zijn.

Hier is een voorbeeld waar het bedrijf eenvoudige zwarte op witte tekst gebruikte met groene tinten als accentkleuren.

Marke website ontwerpvoorbeeld

Een andere belangrijke overweging is de toegankelijkheid van uw website. U wilt dat de kleuren die u selecteert voldoende contrasteren zodat mensen van alle leeftijden en capaciteiten uw tekst kunnen lezen en zien.

Tot slot wilt u nadenken over typografie. Klanten verwachten dynamische en interessante typografie te zien op websites, niet muffe lettertypes zoals Times New Roman. Terwijl de woorden die je schrijft informatie delen, is het de typografie die de emotie achter die informatie communiceert.

Het goede nieuws is dat je met een winkelbouwer als Shopify toegang hebt tot sjablonen met aanbevolen lettertypes en ontwerpen. U kunt deze lettertypes gebruiken op uw website of kiezen voor lettertypes uit een andere bron om de nodige aanpassingen te maken.

Net als bij kleuren is het een goed idee om vast te houden aan twee lettertypes en er een hiërarchie tussen aan te brengen. Het beheren van meerdere lettertypes kan lastig zijn voor niet-ontwerpers, en uw website kan er erg rommelig uitzien. Het gebruik van slechts twee lettertypes vereenvoudigt de zaken. Kies een lettertype als uw header of titelfont en een ander als uw lichaamslettertype.

Supergoop doet zijn uiterste best om een titellettertype te kiezen dat het merk weerspiegelt, terwijl het lichaamslettertype eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te lezen is.

Sugargoop vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht

Een uniek header-lettertype kan uw merk opbloeien, terwijl het lichaamslettertype uw werkpaard zal zijn, gebruikt voor alle andere exemplaren op uw website, van productbeschrijvingen tot kassa-instructies.

Hoewel displayfonts iets meer kunnen floreren door hun grootte, is het belangrijk om een leesbaar lichaamslettertype te kiezen. Niet elk aanpasbaar lettertype is ontworpen voor het lezen van het scherm en het kiezen van het verkeerde lettertype (bijvoorbeeld een dunne schreefloze) kan klanten wegjagen als ze uw site niet kunnen lezen.

Gratis leeslijst: Tips voor het ontwerp van een online winkel
Het uiterlijk van uw online winkel kan een grote impact hebben op de verkoop. Ontketen uw innerlijke ontwerper met onze gratis, gecustomiseerde lijst van impactvolle artikelen.

3. 3. Responsive-formaat voor mobiel en web
Volgens comScore wordt bijna 70% van de digitale mediatijd besteed aan mobiele apparaten. Helaas zijn veel ecommerce oplossingen niet geoptimaliseerd voor mobiel en zijn ze alleen gebouwd met het oog op desktop browsen. Dit kan resulteren in een behoorlijk aantal verloren nieuwe verkopen.

Als u uw bedrijf opbouwt met Shopify, is uw winkel “responsive”. Dit betekent dat de site gebruiksvriendelijk is op verschillende apparaten en schermformaten, of klanten deze nu bekijken op een desktop, smartphone of tablet.