In 2019, bereikte de online vakantieverkoop van de V.S. $135.35 miljard en de gemiddelde ordewaarde bereikte $152.95. De beruchte Cyber Maandag blijft een grote rol in vakantie het winkelen succes spelen.

Mobiel winkelen is steeds belangrijker geworden voor retailers die tijdens de feestdagen een digitale plons willen maken. Terwijl sommige klanten nog steeds met de feestdagen winkelen, hebben online winkels de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt – en we voorspellen dat dit doorgaat in het licht van de COVID-19-pandemie. Het winkelen op vakantie zal echter niet strikt beperkt blijven tot digitaal. Overweeg om online en offline winkelen te combineren door opties toe te voegen zoals BOPIS (online kopen, afhalen in de winkel).

Met veel verkeer en inkomsten aan de lijn is het logisch dat retailers zich in de zomer – maanden voor de dag – gaan voorbereiden op Cyber Maandag. Immers, een aanzienlijk deel van uw omzet kan worden verdiend in die korte 24 uur.

Veel bedrijven die hun onlinewinkels nog niet volledig hebben omarmd, gebruiken de feestdagen als een kans om hun eerste entree te maken in de digitale wereld. En mensen die al tientallen jaren online verkopen, gebruiken het ook als een kans om hun branding nieuw leven in te blazen en nieuwe klanten te werven.

Ongeacht de betrokkenheid van uw bedrijf bij het digitale landschap, Cyber Monday is een van de belangrijkste dagen van het jaar voor elke marketeer die tijdens het vakantieseizoen inkomsten verdient.

Het is echter niet alleen desktop- en persoonlijke verkoop. Meer en meer klanten wenden zich tot hun mobiele telefoons om hun vakantie te voltooien winkelen.

Waar heeft deze steeds belangrijker wordende vakantie zijn wortels gevonden?

De geschiedenis van Cybermaandag
2020 is de 15e verjaardag van de Cybermaandag.

Nadat ze zagen dat de maandag na Thanksgiving in 2004 historisch gezien de 12e grootste online shopping dag was, realiseerden ze zich dat de dag perfect was voor online winkelen. Fris uit de Thanksgiving-vakantie komen de shoppers weer aan het werk (die destijds meestal hogere internetsnelheden boden dan thuisverbindingen) en hebben een beetje geld in hun portemonnee om zich voor te bereiden op de feestdagen.

Ondanks het feit dat ze hun wortels in de Verenigde Staten hebben, maken bedrijven uit de hele wereld nu campagnes rond Cyber Monday.

Wanneer is Cyber maandag 2020?
Dit jaar valt Cyber Monday op maandag 30 november 2020.

Maar dat wil niet zeggen dat het elk jaar weer opduikt.

Als de maandag na Thanksgiving, kan deze retailvakantie te laat komen – net als vorig jaar in 2019 op 2 december.

Volgend jaar, in 2021, zal de feestelijke aftrap ook eind november eindigen, met Cyber Maandag die op 29 november valt.

2020 Cybermaandag Voorspellingen en verwachtingen
Dit jaar was vol met onverwachte uitdagingen, maar wat we wel weten is dat de ecommerce er is om te blijven. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je van plan bent voor Cyber maandag 2020.

1. 1. Toename van het online verkeer en de verkoop.
Nu het grootste deel van de wereld is afgesloten als gevolg van de coronaviruspandemie, blijft de onlineverkoop stijgen. Hoewel we nog steeds offline verkoop zullen zien, met name met curbside of BOPIS (buy online, pick-up in store) promoties, is er geen twijfel over mogelijk dat een online vakantiestrategie essentieel is.

Met meer digitale verkoop komen er meer digitale verwachtingen. Zoals u van plan bent voor Cyber Monday, moet u uw huidige ecommerce winkel evalueren om er zeker van te zijn dat u een optimale ervaring heeft voor uw klanten. Plus, meer verkeer betekent meer bestellingen, dus zorg ervoor dat uw orderafwikkelingsproces is ingesteld.

2. 2. Bereik nieuwe klanten.
Met meer consumenten die online winkelen, is dit jaar een goed moment om nieuwe demografie aan te boren. We hebben vooral gezien dat oudere demografen nu meer tijd online doorbrengen. Als u uw marketingstrategieën uitbouwt, besteed dan niet alleen geld aan deze demografie. U kunt beter manieren bedenken om u bezig te houden met dat publiek en het verder aan te boren. Wat waarderen ze? Hoe communiceren ze het liefst?

Inzicht in uw doelgroep zal u helpen om groots te winnen dit vakantieseizoen.

3. 3. Meer concurrentie.
Met een meerderheid van de verkopen die dit jaar online gaan, is de concurrentie nog nooit zo sterk geweest. Als u van plan bent voor Cyber Maandag, denk dan eens na over hoe u uzelf een deel van de concurrentie kunt geven. Kunt u zorgen voor een betere gebruikerservaring? Zijn uw producten duurzamer? Breng uw verkooppunten op een creatieve manier naar huis – zoals magische vakantieberichten en boeiende e-mailberichten.

4. 4. Betrek uw klanten bij het vertellen van verhalen.
De feestdagen zijn altijd een seizoen vol vrolijkheid en plezier – en dat is precies waar consumenten na een zwaar jaar naar uitkijken. Creëer vakantiemagie met boeiende storytelling om uw merk en producten te promoten. Help uw klanten zich voor te stellen hoe uw producten in het seizoen en in hun dagelijks leven passen. Plus, overweeg het toevoegen van cadeaugidsen om uw klanten voor te bereiden op Cyber Maandagaanbiedingen.

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

Wanneer Cyber Maandag rondrolt, wilt u dat uw site reageert, mobiel is en, het allerbelangrijkste, in werking is.

Hier zijn enkele hulpmiddelen om u te helpen bij de voorbereiding:

Snelheid van de site: Bekijk de ontwikkelingstools van Google om een snelheidstest uit te voeren en te achterhalen wat de laadtijd kan vertragen.
Uptime: Niets werkt, tenzij uw site dat wel doet – maar u zult er niet altijd zijn om te controleren. Gebruik een service zoals Uptime Robot om te beginnen met het monitoren van uw site op downtime.
Mobiele compatibiliteit: Met een meerderheid van de Cyber Maandag aankopen die mogelijk via mobiele kanalen komen, is het nog nooit zo belangrijk geweest om ervoor te zorgen dat uw site mobiel verkeer kan verwerken. Voer een mobiele compatibiliteitstest uit met Google. Zelfs als u klaar bent om mobiele aankopen af te handelen, zal deze site u helpen bij het diagnosticeren van pagina’s die langzaam worden geladen.
Cybermaandagmarketingideeën
Er is geen betere manier om te leren hoe u uw merk op de markt kunt brengen tijdens de vakantie dan te gaan zitten en te praten met de experts.

Zij zijn degenen die dit jaar na jaar hebben meegemaakt. Ze hebben merken zien falen en winnen tijdens de feestdagen gewoon door hun strategie rond Cyber Monday.

We zijn met zeven experts aan tafel gegaan en hebben de details gekregen: Wat zijn enkele van de beste Cyber Monday marketing ideeën voor 2020?

1. 1. Maak een speciale landingspagina.
Maak de reis van uw klanten gemakkelijker door een speciale landingspagina te maken voor uw Cyber Monday-promoties. De feestdagen kunnen erg stressvol zijn, vooral voor consumenten die op zoek zijn naar veel cadeaus om te geven. Door een speciale pagina te hebben, creëert u een gemakkelijkere en stressvrije ervaring voor hen om precies te vinden wat ze zoeken. Bovendien kan een speciale URL grote SEO-voordelen hebben.

2. 2. Creëer cadeaugidsen per prijspunt.
Vakantieshoppers worden getraind om op jacht te gaan naar de beste aanbiedingen, en ze hebben ook een ruwe schatting van het bedrag dat ze willen uitgeven aan geschenken.

Maak het gemakkelijk voor hen om opties te ontdekken binnen hun prijspunt met een geschenkgids die geschenken segmenteert per prijsklasse.

“Het verstrekken van consumenten met een snelle lijst van geschenken voor minder dan $ 50, onder $ 75 en zo verder. Deze snelle prijspuntlijsten kunnen helpen om een digitale bezoeker langer op de site te houden en ideeën te stimuleren om te overwegen”. – Ron Smith, de digitale buitenmens

3. 3. Verhoog de uitgaven voor advertenties.
Met meer online verkoop komt daar de online concurrentie bij. Overweeg het verhogen van uw advertentie-uitgaven dit jaar om te profiteren van uw digitale strategie. Ga nog een stap verder door uw klantsegmenten te personaliseren en u te richten op nieuwe klantsegmenten om uw bereik – en verkoop uit te breiden.

4. 4. Bied iets heel exclusiefs aan.
In 2018 bracht het populaire schoenenmerk Allbirds een limited-edition sneaker uit voor Cyber Monday.

Cyber Maandag voorbeeld

Bron: Allbirds

Het resultaat? Ze zijn uitverkocht. Snel.

In feite heeft Allbirds besloten om tijdens de vakantie geen enkele korting aan te bieden – een stap die we vaak zien bij moderne direct-to-consumer merken.

“De reden dat Cyber Maandag of een van de andere grote verkoopdagen zo veel verkopen oogst, is dat ze aanbiedingen en deals hebben die je normaal gesproken niet krijgt, Dus, het beste om te doen is het creëren van een eendaagse deal of een aanbod dat gewoon te goed is om te weigeren. Een beperkte tijdsaanbieding creëert een gevoel van urgentie, terwijl de korting zelf al motivatie genoeg is voor mensen om te kopen. Als je dit doet, is er eigenlijk niet veel anders dat je moet doen voor Cyber Maandag of Zwarte Vrijdag of een andere verkoopdag”. – Tessa Wuertz, directeur marketing, Efelle Creative…

5. 5. Overweeg om met een ander merk samen te werken.
Merkpartnerschappen maken elk jaar een spetterende indruk tijdens de feestdagen. Kijk maar eens naar 2018, waar het duurzame sokkenmerk Bombas samenwerkt met Sesamstraat om een serie themasokken te maken.

Bombas cyber maandag voorbeeld

Bron: MentalFloss

6. Denk aan het bundelen van producten.
“Maak van de gelegenheid gebruik om uw klanten kennis te laten maken met producten die ze anders niet hadden willen kopen. Bundels zijn een goed voorbeeld, omdat het u in staat stelt om het op de markt te brengen en blijvende belangstelling te wekken voor uw productaanbod, lang nadat Cyber Monday voorbij is”. – David Fen