Het feit dat er thuis veel wordt gegeten vanwege het coronavirus betekent dat het aantal online bestellingen sterk toeneemt. Post- en pakketbedrijven maken overuren en ook de tijd van de webwinkeliers raakt op. Hoe gaan bedrijven om met deze toenemende druk en welk effect heeft dit op de logistiek? Lees meer!

Groei door wonen en werken thuis
De significante online groei zit vooral in producten die mensen in staat stellen om thuis beter te leven en te werken. Dit zijn producten op het gebied van eten en drinken, sport, wonen, vermaak en gezondheid. Meer mensen doen online aankopen en ze doen ook grotere bestellingen. Door de gesloten grenzen heeft de bloemenindustrie het moeilijk. De export is lange tijd gestagneerd, maar herstelt zich nu langzaam. Binnen Nederland neemt de verkoop van bloemen echter toe; mensen kopen meer bloemen dan ooit tevoren. Voor Moederdag, maar ook verjaardagen en jubilea zorgen voor een toename.

De toekomst van online winkelen
Het aantal nieuwe webwinkels neemt aanzienlijk toe. De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven de kracht en de noodzaak van het online zijn inzien. Bijna 16 procent van de non-food leden van de handelsfederatie Comeos zijn begonnen met e-commerce, zo blijkt uit een enquête in België. De vraag of het toenemende online koopgedrag permanent is, blijft onbeantwoord. Wat opvalt, is dat het percentage mensen dat voor het eerst online koopt stijgt, waardoor een nieuwe doelgroep in aanraking komt met het digitale aanbod.

Logistieke uitdagingen tijdens de coronacrisis
Voor post- en pakketbedrijven is het alsof de kerst om de hoek komt kijken. Het aantal online aankopen explodeert, met als gevolg een versnelling van het goederenverkeer. Het aantal verzonden pakketten is in april 2020 met 175% gestegen ten opzichte van de periode voor de corona-crisis. Volgens SendCloud, een ontwikkelaar van verzendsoftware voor e-commerce logistiek, steeg het aantal verzonden pakketten met alle vervoerders. De explosieve groei haalt zelfs 29 november (zwarte vrijdag) 2019, de drukste dag van het jaar, in.

De vraag naar logistieke middelen in e-commerce neemt toe

Veel bedrijven staan onder druk van hun leveranciers. Door de enorme vraag naar producten is ook de vraag naar logistieke middelen zoals rolcontainers gestegen. Een tekort aan rolcontainers bij de huidige leveranciers betekent dat meer bedrijven op zoek zijn naar een combinatie van leveranciers. Hoza biedt een grote huurvoorraad gebruikte rolcontainers aan, waardoor u tijdelijke pieken kunt opvangen. Hierdoor blijft de investering klein, maar neemt de productie toe.

Bron: Logistiek.nl

Geschikte logistieke middelen in e-commerce
Voor het transport van deze grote aantallen pakketten, dozen en grote verpakkingen is een 3-zijdige rolcontainer het meest gebruikte product. Dit zorgt ervoor dat de pakketten snel, veilig en efficiënt kunnen worden verplaatst. Uit de voorraad rolcontainers van Hoza zijn de ‘Multy’, ‘Europack’ en de 3-zijdige demontabele rolcontainer het meest geschikt. De Multy en de Europack hebben nestbare eigenschappen en hebben een ruimtebesparend voordeel.

Wilt u geen grote investeringen doen voor deze tijdelijke piek in het transport van pakketten of andere e-commerce doeleinden? Kies dan voor het huren van transportmateriaal bij Hoza. Lees meer over het huren van rolcontainers of neem contact met ons op.

web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web