hese dagen, doen we zo’n beetje alles online – en dat is inclusief winkelen. Daarom is er nooit een beter moment geweest om in de e-commerce te zijn.

E-commerce website design tips en ideeën
Tegenwoordig, als je iets verkoopt – of dat nu sneakers, saladedressing of iets daartussenin is – moet je aan boord van de e-commerce website trein springen. Een ecommerce site biedt u de kans om uw merk op te bouwen, met meer klanten in contact te komen en meer producten te verkopen, maar alleen als u het juiste website-ontwerp heeft.

Webdesign is cruciaal bij het maken van een ecommerce website. Bij een goed ecommerce webdesign gaat het om het gebruik van de juiste kleuren, lettertypes, afbeeldingen, woorden en afbeeldingen om bezoekers te overtuigen om een aankoop te doen. Uw ecommerce website ontwerp moet potentiële klanten aantrekken, een goede gebruikerservaring bieden en uw winkel in het beste licht presenteren.

Dus, niet alleen moet uw site er goed uitzien en zich on-brand voelen, maar het moet ook de bezoekers van uw website stimuleren om actie te ondernemen en, weet u… uw producten te kopen. Maar hoe doet u dat precies? Hoe ontwerpt u het soort e-commercesite dat producten uit uw virtuele schappen laat vliegen?

Hier zijn de top 11 ecommerce web design tips om u te helpen uw winkel naar het volgende niveau te brengen:

1. Houd het eenvoudig

Ontwerp van de fietswebsite
Webpagina ontwerp door Mithum
Ontwerp van de koffiewebsite
Webpagina-ontwerp door akdcreative
Een van de topregels die u in gedachten moet houden tijdens het ecommerce ontwerpproces is “KISS” – houd het simpel, dom!

Als het gaat om het ontwerpen van een ecommerce website, is simpel altijd beter. Hoe meer elementen je op de pagina hebt (Kleuren! Banner Ads! ALLES DE POP-UPS!), hoe meer het wegneemt van het hele punt van de website-het sluiten van een verkoop.

U heeft geen behoefte aan een heleboel toeters en bellen op uw e-commerce website – het enige wat ze doen is als afleiding dienen. Houd uw ontwerp duidelijk, schoon en eenvoudig en houd de focus op de verkoop.

2. 2. Maak van branding een prioriteit

Kleding website ontwerp
Webpagina-ontwerp door novidraft
Ontwerp portemonneewebsite
Webpagina ontwerp door Coincept™
Als het gaat om online winkelen, willen mensen kopen van gevestigde merken – geen gezichtsloze e-commerce sites die eruit zien als een front voor het proberen om uw credit card informatie te stelen.

Als u het vertrouwen wilt opbouwen dat u nodig hebt om serieuze verkoop te stimuleren met uw e-commerce bedrijf, moet u serieus nadenken over uw merk. Uw branding is als het DNA van uw e-commerce bedrijf; het is wie u bent als bedrijf, waar u mee bezig bent en hoe u zich onderscheidt van uw concurrenten – en het speelt een grote rol in het opbouwen van een band met uw publiek en het stimuleren van de verkoop.

Squarespace 10% korting op de coupon
1998
Als u het meeste uit uw e-commerce ontwerp wilt halen, neem dan de tijd om uw merk te definiëren – en breng die branding vervolgens in uw ontwerp in. Als u niet zeker weet wie u als merk bent, is dat oké! U wilt gewoon een beetje zakelijk soul-searching doen voordat u gaat ontwerpen. Stel jezelf vragen zoals:

Als mijn merk een persoon was, wie zou het dan zijn?
Als ik mijn merk in drie woorden zou moeten beschrijven, wat zou het dan zijn?
Wat maakt mijn merk anders dan andere e-commerce winkels die er zijn?
Wat doen wij beter dan wie dan ook op de markt?
Als je eenmaal weet wie je bent, kun je het in de branding van je ecommerce site verwerken. En die branding? Het zal helpen om vertrouwen op te bouwen met uw publiek en het zal serieuze verkoop stimuleren in het proces.

3. 3. Denk als een websitebezoeker

Meubilair website ontwerp
Webpagina ontwerp door Ibrahim_Nassar
JuzoShop.com website ontwerp
Webpagina ontwerp door boryszbn
Als u wilt dat het ontwerp van uw ecommerce website in contact komt met uw publiek, moet u denken zoals uw publiek. Uiteindelijk zijn er maar een paar dingen die uw potentiële klanten willen in een ecommerce ervaring – een site die gemakkelijk te navigeren is, goed ontworpen is, en het proces van winkelen gemakkelijk, eenvoudig en probleemloos maakt.

En als u wilt dat uw e-commerce winkel slaagt, kunt u ze beter die dingen geven.

Plaats uzelf tijdens het ontwerpproces in de schoenen van uw bezoeker. Wat voor soort lay-out is voor hen het gemakkelijkst te navigeren? Hoe kunt u uw producten organiseren op een manier die zinvol is voor de eindgebruiker? Hoe kunt u het afrekenproces vereenvoudigen?

Wanneer u denkt zoals uw klant, kunt u anticiperen op wat zij willen van uw e-commerce winkel – en vervolgens uw site ontwerpen om aan die behoeften te voldoen.

4. 4. Gebruik kleur in uw voordeel

Webpagina ontwerp door DreamMaster
Bago reistassen website ontwerp
Webpagina ontwerp door AlfanT
Het kiezen van de kleuren voor uw e-commerce site is meer dan alleen maar zeggen: “Nou, rood is mijn favoriete kleur, dus…laten we alle dingen rood maken!” Kleur is een uiterst krachtig hulpmiddel en als u de psychologie achter kleur begrijpt, kunt u het in uw voordeel gebruiken (en een aantal serieuze verkopen in het proces drijven).

Verschillende kleuren kunnen verschillende gevoelens, emoties en acties van mensen inspireren, dus als u uw e-commerce site wilt converteren, moet u die kleurinspiraties in uw voordeel gebruiken.vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht vocht undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined