Bovenop de bezorgdheid over de gezondheid, maken merken over de hele wereld zich zorgen over de impact van het coronavirus (COVID-19) op de e-commerce in zijn geheel.

E-commerce, B2B, B2C, en de baksteenmerken zijn allemaal verfrissend voor de impact die het coronavirus op hun bedrijf zal hebben. In dit artikel hebben we alles verzameld wat uw merk moet weten over coronavirus en ecommerce, en wat u kunt doen om de klap te verzachten.

Let op: Blijf terugkomen op dit bericht omdat er voortdurend updates over coronavirus en ecommerce binnenkomen. We zullen tijdens de hele pandemie updates toevoegen om u op de hoogte te houden.

Live met Google: Cyber-Centric Holiday Success. De verwachting is dat de online vakantieverkoop tussen november, december en januari wel $196 miljard zal bedragen. Doe mee met ROI en onze deskundige partners van Google voor een presentatie en live Q&A op 10 november om 11 uur ’s ochtends ET om strategieën voor het vierde kwartaal en het succes na de vakantie op te sporen. Eis uw plaats op!

10/27 update
Q4 coronavirus en e-commerce statistieken
De coronaviruspandemie dwong de merken om hun 2020-ecommerce-strategieën enorm te laten draaien om het voortdurend veranderende gedrag van de consument aan te kunnen. Hier zijn enkele van de laatste statistieken:

12% meer tijd doorgebracht met digitaal dit jaar (Merkle)
10% meer tijd besteed aan mobiel dit jaar (Merkle)
79% van de consumenten zal ook de komende maanden conservatiever blijven uitgeven (Merkle)
11% van de adverteerders verwachten dat COVID-19 hun advertentie-uitgaven in Q4 (Influencer Marketing Hub) aanzienlijk zal beïnvloeden.
68% van de adverteerders verwachten dat COVID-19 hun advertentie-uitgaven in 2021 zal beïnvloeden (Influencer Marketing Hub).
62% van de consumenten winkelt nu meer online dan voor de pandemie (Bazaarvoice)
3,5% minder voetverkeer in Britse winkels in de week van 17 oktober (Reuters)
10/22 update
Prime Day te midden van de pandemie
Na het uitstel van juli tot oktober als gevolg van de coronaviruspandemie, ging Amazon Prime Day 2020 zonder problemen van start.

Het jaarlijkse verkoopsevenement vond plaats op 13 en 14 oktober van dit jaar in de VS en 18 andere landen. Prime leden bespaarden meer dan 1,4 miljard dollar tijdens het tweedaagse verkoop evenement, volgens een persbericht van Amazonië.

Digital Commerce 360 schat dat ondanks de pandemie, de verkoop van Amazon Prime Day 2020 $10,4 miljard heeft bereikt – een stijging van $7,16 miljard (+45,2%) tijdens Prime Day 2019 en van $4,19 miljard (+148,2%) tijdens Prime Day 2018.

Duik dieper in de Prime Day overwinningen die ondanks COVID-19 in onze Prime Day recap & stats blog post gebeurden!

10/15 update
De gegevens zijn binnen: Online shopping gewoonten sinds pre-COVID-19
36% van de consumenten winkelt wekelijks online sinds de opkomst van COVID-19, een stijging van 28% pre-pandemisch, volgens nieuwe gegevens van Digital Commerce 360.

29% zegt momenteel meer online te winkelen dan persoonlijk, terwijl 35% een gelijkmatige mix van online en in-store winkelen heeft.

Wat over na coronavirus daalt, niettemin? 28% zegt dat ze vooral online zullen blijven winkelen na de pandemie, terwijl 39% zegt dat ze zowel online als in-store zullen winkelen, 24% zegt dat ze “niet kunnen wachten” om in-store te winkelen, en 10% weet het niet zeker.

64% van de ondervraagde shoppers wil mobiele en contactloze afhaalopties, waarbij 79% zegt dat contactloze winkelafhaalopties zeer belangrijk zijn.

60% wil afhaalopties aan de zijkant van de winkel. 85% van het winkelend publiek heeft in de loop van de pandemie het gebruik van de afhaaloptie aan de stoeprand aanzienlijk verhoogd.

90% van de consumenten geeft de voorkeur aan thuisbezorging boven een winkelbezoek, 80% maakt waarschijnlijk gebruik van digitale communicatie met winkelmedewerkers en slechts 28% is van plan om tussen augustus 2020 en februari 2021 meer in de winkel te gaan winkelen.

10/7 update
Het optimisme van de leidinggevenden ten aanzien van de economie verbetert
Volgens nieuw onderzoek van McKinsey verwacht 57% van de leidinggevenden dat de economie over zes maanden zal verbeteren, terwijl 29% verwacht dat de economie zal verslechteren – de meest optimistische vooruitzichten sinds het begin van de pandemie. 14% van de leidinggevenden verwacht dat de economische omstandigheden gelijk zullen blijven.

In maart verwachtte 25% van de leidinggevenden dat de economie in zes maanden zou verbeteren, terwijl 58% verwachtte dat de economie zou verslechteren en 17% verwacht dat ze gelijk zou blijven.

In april waren de vooruitzichten het slechtst van alle zeven maanden van COVID-19 in de VS, waarbij 66% van de leidinggevenden verwachtte dat de situatie in de komende zes maanden zou verslechteren.

Ook de vooruitzichten van de managers op het gebied van winstgevendheid zijn verbeterd: 53% verwacht in de komende zes maanden winst te maken, vergeleken met 33% in maart. Terwijl meer dan de helft (54%) van de ondervraagde kaderleden in april verwachtte dat de winst in de komende zes maanden zou dalen, is dat aantal nu gedaald tot 31% – het laagste sinds het begin van de pandemie.

Executives verwachten ook steeds meer dat de vraag van klanten naar de producten van hun merk zal groeien, waarbij 53% een stijging verwacht ten opzichte van 42% in juni. 23% van de executives verwacht nog steeds een daling van de klantvraag in de komende zes maanden.

9/28 update
Turbocharged ecommerce verschuiving brengt 31,8% QoQ verhoging
De consumenten gaven tussen april en juni 2020 bijna 212 miljard dollar uit aan de elektronische handel volgens nieuwe gegevens van het Amerikaanse ministerie van Handel.

web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web web