De voordelen van een gratis SSL-certificaat

De voordelen van een gratis SSL-certificaat. SSL is een manier om uw website te beveiligen en de informatie van uw klanten te beschermen, het is een soort camerasysteem. Door SSL te gebruiken kunt u uw bezoekers beschermen tegen phishing-aanvallen en gegevensdiefstal. Het helpt ook uw conversie te verhogen.

SSL-certificaten zijn gratis of betalen per maand

De voordelen van een gratis SSL-certificaat zijn legio. Ze bieden een manier om uw website te beschermen, geven u gemoedsrust en bieden u de mogelijkheid om gegevensoverdrachten te versleutelen. U kunt een SSL-certificaat gratis krijgen bij uw hostingprovider, een certificaatautoriteit of een registrar.

Er zijn echter enkele nadelen aan het krijgen van een gratis SSL-certificaat. De meeste gratis certificaten zijn geldig voor één domein of subdomein, dus ze kunnen niet worden gebruikt om online winkels of banken te beveiligen. Bovendien hebben gratis certificaten een korte geldigheidsduur.

Het verkrijgen van een certificaat voor uw website is niet moeilijk. Het is gewoon een kwestie van het vinden van een Certificate Authority.

SSL-encryptie voorkomt dat cybercriminelen informatie wijzigen, lezen of stelen tijdens de overdracht tussen verbindingen.
Het SSL-protocol (Secure Sockets Layer) beschermt gegevens die worden verzonden tussen een browser en een website. Het wordt gebruikt om HTTP-headers, request/response-gegevens en alle berichten te versleutelen. Dit helpt ervoor te zorgen dat niemand informatie kan stelen, wijzigen of lezen terwijl deze wordt verzonden tussen verbindingen.

Er zijn een paar manieren waarop hackers SSL/TLS kunnen misbruiken om het vertrouwen tussen een gebruiker en een website te breken. Een phishing-aanval kan bijvoorbeeld worden gebruikt om malware te installeren op de computer van een slachtoffer. Een ander type aanval heet een man-in-the-middle (MitM)-aanval.

Met een MitM-aanval kan een aanvaller gegevens onderscheppen die tussen een webserver en een klant worden doorgegeven. De aanval maakt niet alleen inbreuk op klantgegevens, maar kan ook de reputatie van een organisatie schaden.

SSL voorkomt phishing-aanvallen

Als u van plan bent een website op te zetten, wilt u ervoor zorgen dat u een veilig SSL-certificaat hebt. Zo voorkomt u phishing-aanvallen en andere online oplichting. U kunt een SSL-certificaat verkrijgen via een derde partij certificaatautoriteit.

Phishing-aanvallen zijn bedoeld om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie zoals creditcardnummers of wachtwoorden. Phishing-e-mails zijn de laatste jaren steeds geraffineerder geworden. Deze kwaadaardige sites doen zich vaak voor als een legitiem bedrijf of een legitieme website, zoals PayPal of de Verenigde Naties.

De eerste stap is het controleren van de URL. Een gespoofde website kan er legitiem uitzien, maar kan een korrelig logo of een vreemd geformuleerde zin hebben. Ook kan “https” in de adresbalk ontbreken.

SSL-omleidingen van HTTP naar HTTPS

Een website met HTTPS is een extra beveiligingslaag. Het zorgt ervoor dat bezoekers veilig informatie naar u kunnen sturen. Er is ook een voordeel aan een beveiligde website – het zal het vertrouwen van de gebruiker verdienen.

Een site veranderen van HTTP naar HTTPS is eenvoudig te doen. Als u een WordPress-site hebt, kunt u de site met een simpele klik op een knop omleiden naar HTTPS. Dit proces bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld.

U moet eerst een SSL-certificaat aanschaffen. Deze certificaten zijn verkrijgbaar voor minder dan 9 dollar per jaar en helpen u aan te tonen dat uw website veilig is. Uw certificaat toont een groen hangslotpictogram.

SSL is een goedkope manier om uw conversie te verhogen

Een eenvoudig SSL-certificaat is een geweldige manier om uw conversiepercentage en uw reputatie in de online wereld te verbeteren. Het biedt namelijk bescherming voor gevoelige informatie zoals financiële transacties en persoonlijke gegevens.

Een EV (Extended Validation) SSL is een goede plek om te beginnen. Het is een industriestandaard die de meest veilige encryptie biedt. Bijvoorbeeld, een medische website die gespecialiseerde behandelingsdiensten verkoopt kan vereisen dat American Express, Discover of Visa wordt geaccepteerd.

Een andere manier om uw conversiepercentages te verbeteren is het installeren van Google Analytics. Met deze gratis dienst kunt u bezoekersgegevens controleren en zien welke inhoud of pagina’s het meeste verkeer genereren. U kunt die gegevens vervolgens gebruiken om meer gericht verkeer naar uw website te leiden en uw omzet te verhogen.

Een SSL-gecodeerde website herkennen

Als u een browser gebruikt, is het u misschien opgevallen dat er links of rechts in de URL-balk een hangslotje staat. Dit is een goede indicator of een website door SSL wordt beschermd.

SSL, kort voor Secure Sockets Layer, creëert een gecodeerde verbinding tussen een webserver en een browser. Het beschermt informatie die over het internet wordt verzonden tegen onderschepping of misbruik. Meestal verschijnt dit symbool op een groen hangslot naast de URL.

Een beveiligde verbinding betekent niet dat de inhoud van de website veilig is. Sommige sites die bezoekers om persoonlijke informatie vragen, moeten het certificaat verifiëren. Het certificaat is een soort identiteitscontrole die nodig is voor de beveiliging van het web.

Geplaatst in: Page