Native app ontwikkeling

Native apps zijn mobiele applicaties die speciaal ontwikkeld zijn binnen de architectuur van het smartphone besturingssysteem (bijvoorbeeld Java op Android of Objective-C en Swift op iOS). Aangezien de app strikt de specificaties van het OS zelf volgt (in termen van door het OS gedefinieerde gebruikersinteractie en -interface), heeft hij het grote voordeel van betere prestaties en voelt hij veel meer afgestemd op de native identiteit van de smartphone.

Native app ontwikkeling

Als gevolg daarvan is de kans veel groter dat de gebruiker intuïtief weet hoe hij de app moet gebruiken en de functionaliteit ervan begrijpt. Een ander groot voordeel van native applicaties is de mogelijkheid om gebruik te maken van de ingebouwde functies van de smartphone (camera, microfoon, GPS, enz.). Voorbeelden van native apps zijn de standaard sms-app, camera-app of muziekspeler van een smartphone – deze zijn allemaal precies gebouwd volgens de richtlijnen van het OS waarvoor ze bedoeld zijn. Webdesign Antwerpen specialsite  Peace of cake Agency is een collectief van grafisch ontwerpers en programmeurs die een breed assortiment cloud diensten aanbieden. Ons doel is het leven eenvoudiger te maken door één krachtig aanspreekpunt te zijn voor al uw marketing noden.

Hybride app ontwikkeling

Fundamenteel verschillen hybride applicaties in die zin dat ze websites zijn in een native wrapper voor het OS. Ze gedragen zich en zien er hetzelfde uit als native apps, maar afgezien van de basisstructuur van de applicatie (meestal alleen besturings- en navigatiecomponenten), zijn het gewone websites die zijn overgezet om op een mobiel apparaat te worden gebruikt. Om dit nader toe te lichten: hybride apps zijn webtoepassingen die zijn ontwikkeld met HTML5 en JavaScript en vervolgens zijn ingepakt in een native container. De app laadt of raadpleegt het grootste deel van de inhoud van de pagina’s terwijl de gebruiker in de toepassing navigeert (ter vergelijking: native apps downloaden het grootste deel van hun inhoud wanneer ze voor het eerst op het apparaat worden geïnstalleerd). Bekende voorbeelden van hybride apps zijn Instagram, Twitter, Facebook, enz.

Vaak probeert een bedrijf een mobiele app te bouwen om de concurrentie voor te blijven of om een onaangeboorde commerciële kans te benutten. Ongeacht de omstandigheden is de basisaanpak om de applicatie zo snel mogelijk te ontwikkelen en uit te brengen. Zoals bij de meeste projectplanning, is het een algemeen aanvaarde wijsheid dat ASAP meestal betekent dat er compromissen moeten worden gesloten en dat er weinig tijd wordt besteed aan het nemen van zorgvuldige beslissingen. Een bedrijf kan een functionerende en succesvolle app hebben met hybride of native benaderingen, maar er zijn enkele punten die moeten worden overwogen voordat een keuze tussen de twee wordt gemaakt.

Native of Hybride? Bouw uw mobiele app
Native of hybride app
Of het nu gaat om een website of mobiele app ontwikkeling, het fundamentele verschil tussen hybride en native komt neer op hun ontwikkelingsaanpak. Maar native aanpak is zinvoller als je specifiek wilt ontwikkelen voor een smartphone platform. En dat betekent dat je aparte app versies zult moeten maken met twee programmeertalen.

In tegenstelling tot een hybride app, gebruikt native niet één enkele codebase om een app te verpakken en te draaien op Android of iOS apparaten. Maar de meeste gebruikers realiseren zich niet dat ze al native en ook hybride apps gebruiken op hun smartphone.

Native V Hybrid: Welke optie is het beste voor mij?

Ten eerste, als een bedrijf in staat en bereid is om zes maanden of meer te wachten voordat de app wordt gelanceerd, is het bouwen van een native applicatie de meest verstandige keuze. Native apps leveren ontegenzeggelijk de best mogelijke prestaties, veiligheid en algehele gebruikerservaring.

Aan de andere kant, als de gewenste lanceringsdatum minder dan zes maanden verwijderd is, kan het bouwen van een hybride app een betere optie zijn. Hybride apps kunnen worden gebouwd met één broncode, die op meerdere mobiele platforms kan worden toegepast, wat aanzienlijk scheelt in de ontwikkelingskosten en -tijd.

Om het belang van dit verschil te herhalen: de eindgebruikersmarkt verwacht dat uw app geweldig is en een succesvolle ervaring oplevert. Zij letten er niet op of uw app Native of Hybrid is. Het enige wat ze verwachten is dat het werkt zoals geadverteerd, op een intuïtieve en responsieve manier.

Een app zo snel mogelijk uitbrengen kan uw merk wel bekendheid geven, maar het is zeker geen garantie voor een succesvolle en gewilde app. Naarmate het gebruik van mobiele apps belangrijker wordt dan het traditionele gebruik via desktop- en laptopcomputers, zal het belang van snelheid en gebruikerservaring alleen maar toenemen met betrekking tot het bouwen van een succesvolle mobiele applicatie.

Samenvattend, als je op zoek bent naar de absoluut best mogelijke snelheid en gebruikerservaring voor je mobiele applicatie, ga dan voor het Native framework. Als leverbaarheid op korte termijn belangrijker is dan snelheid en gebruikerservaring, ga dan voor het bouwen van een Hybride app. Kijk voor meer bij peaceofcake.be